Har du hørt om linkkataloger på internettet og undret dig over hvad det er for et katalog og hvad du kan bruge det til?
Linkkataloger er kort fortalt en samling af links til hjemmesider. Der er ingen linkkataloger der har links til alle hjemmesider, men der er nogle linkkataloger med mange links og andre med færre links.
Der findes et hav af linkkataloger. Nogle mere brugbare end andre.
Hvad er fordelen ved linkkataloger
Alle hjemmesider har brug for links for at blive kendte. Det er ad den vej at brugere kan komme til at besøge hjemmesiden (medmindre de kender adressen i forvejen) og det er også ad den vej at Google undersøger din hjemmeside, så man kommer frem når man søger på Google.
Har man mange links til sin hjemmeside, har man mulighed for at få bedre placeringer i Google, ligesom endnu flere mennesker vil blive opmærksom på ens hjemmeside.
Hvis du selv har en hjemmeside
Har du selv en hjemmeside, kan du overveje at tilmelde den til nogle linkkataloger. Det gør du ved at besøge linkkataloget, og så har de næsten alle sammen et menupunkt øverst der hedder noget med “tilføj link” eller “opret link”. Klik her og følg deres instruktioner.
Der findes mange gratis linkkataloger, men nogle har også betalingsløsninger, hvor du kan få fremhævet dit link, eller undgå at det bliver slettet igen senere. Det er op til dig selv at vurdere om du synes det kan betale sig eller ej. Mit bud vil være at det sjældent kan betale sig for dig at købe dig til disse links.
Her kan du se et Gratis linkkatalog, som også har mulighed for at købe ekstra fremhævede links.
Er Google et linkkatalog
Nej, Google er ikke et linkkatalog. Google har det man kalder en robot der drøner rundt på internettet og læser stort set alt indhold. Googlebot som den bliver kaldt, springer så at sige fra link til link og læser indholdet. Når man så laver en søgning på Google, så finder den de sider frem, hvor det ord eller den sætning man søger på er brugt.
Derudover forsøger Google at vurdere alle sider som indeholder søgeordene, så den kan vise de mest relevante sider for dig. Dette er en hel videnskab, og ligger udenfor denne artikel at forklare. Men én af de parametre som den bruger, er bla. hvor mange indgående links en given side har. Har den mange, så er det nok en god side, tænker Google.
Derfor er det en god idé at tilmelde sig enkelte linkkataloger, så man kan komme frem på søgninger i Google. Dog skal jeg sige med det samme, at det ikke kan svare sig at tilmelde sig rigtig mange linkkataloger, da Google ikke regner links fra linkkataloger for ret meget. Men lidt har jo nogle gange også ret 🙂
Thomas Schulz skriver
Det kunne måske være værd snart at opdatere artiklen / skrive en opfølger?
Udviklingen går mere og mere i retning af at enten er link kataloger er døde SEO mæssigt og ellers, at det kun er de reneste niche kataloger såsom heste-nettet.dk og nemvinduespudsning.dk (eget) eller de største såsom dmoz.org, som er værd at bruge tid på.
PC Eksperten skriver
Det er korrekt Thomas.
Linkkataloger er ikke dem man umiddelbart anbefaler mest længere.
Dog virker de stadig i et vist omfang, så moderat brug af linkkataloger kan da bruges. Måske 5-8 stykker af de bedste kan gå.
Ellers ville jeg heller ikke selv bruge dem mere.